onsdag, april 26, 2017

Fotoudstilling i Århus. Aarhus Fotografiske Amatørklub udstiller på Galleri Troldspejlet.

Fotoudstilling i Århus. Hvis i skulle være på de kanter, så kig ind.

Fotografer fra Aarhus Fotografiske Amatørklub udstiller på Galleri Troldspejlet fra 26. Februar til 20. Maj 2017

Galleri i Troldspejlet/Galleri T
Jægergårdsgade 58, 8000 Århus C.
Tlf. 60 64 76 03, Åbent 13 – 17:30

Aarhus Fotografiske Amatørklub

På den årlige festugeudstilling på Brobergskolen viser Aarhus Fotografiske Amatørklub sin bredde i emner  og fotografiske stile. GT17 er lidt noget andet.

I vores samarbejde med Galleri T får de fotografer, der vil prøve kræfter med den mere kunstneriske del af fotografien en chance for at vise deres værker for et spændende publikum, der også nyder malerier og anden kunst’, forklarer Ole Klintebæk fra antagelsesudvalget.

Blandt fotograferne, der viser værker frem, er der  flere, der har udstillet på galleri før og som sælger gennem kunstforeninger. Værkerne er udtryk for det æstetiske fotografi, der udtrykker følelser og stemninger mere end det rapportere fra virkeligheden.  Værkerne er beregnet til at hænge på væggen, hvilket også understøttes af, at flere af dem er trykt på lærred eller eksotiske papirtyper.

De seneste par år er kunstfoto blevet bedre og bedre modtaget hos publikum. Det er blevet muligt at sælge uden at være et kæmpenavn i forvejen indenfor malerkunst.  ’Alle tager fotos nu om dage, men jeg tror det er ved at gå op for folk, at det stadig kræver en indsats og talent, at gøre det på højt niveau’, forklarer Thomas A. Christensen, tovholder på projektet.

Publikum er klart mere åbne for, at der bruges billedbehandling til at styrke udtrykket nu om dage. Der er åbnet for fantasien, så man kan nyde et fotografi i mere end bare et par sekunder, som man kan det på andet grafisk kunst’, supplerer Peter Båtz fra udvalget.